Reunió de la Comissió Assessora de Catalogació de la Biblioteca de Catalunya

Reunió de la Comissió Assessora de Catalogació de la Biblioteca de Catalunya

El passat 22 de desembre ha tingut lloc una reunió de la Comissió Assessora de Catalogació de la Biblioteca de Catalunya (CAC), òrgan consultiu de la Biblioteca de Catalunya (BC) en matèria de catalogació bibliogràfica.

En la reunió s’ha informat de les actuacions realitzades el 2016 per la Subcomissió Tècnica d’RDA i s’ha conclòs que properament es podrà donar per finalitzada aquesta subcomissió, atès que ja ha realitzat la feina que tenia encomanada. S’ha informat també de l’estat de la qüestió de la implementació de les RDA a Catalunya.

Bona part de la feina realitzada per la subcomissió es pot veure a “Cap a RDA” de la BC, un espai que conté documents de treball que, juntament amb els que han estat elaborats pel Grup de Treball per a les RDA del CSUC, seran molt útils per a les biblioteques que facin el pas a la nova normativa.

Actualment han iniciat la catalogació en RDA al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) la Biblioteca de Catalunya i la Universitat de Barcelona. Està previst que durant el mes de febrer iniciïn de forma gradual la catalogació amb RDA la resta d’universitats i gran part de les institucions col·laboradores del CCUC.

Comparteix