Jornada de Web Semàntic dins l'Aula Jordi Rubió i Balaguer

Jornada de Web Semàntic dins l’Aula Jordi Rubió i Balaguer

El dimecres dia 9 d’abril, ha tingut lloc a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona la sessió “El web semàntic: més enllà d’una extensió del web actual?” dins les jornades de l’Aula Jordi Rubió i Balaguer.

Els tres ponents provinents de la Universidad Carlos III, UPF i CSUC, han donat una visió general dels conceptes bàsics del Web Semàntic, l’evolució que es preveu tingui en els darrers anys i les aplicacions pràctiques que ja poden començar a fer les biblioteques.

L’audiència ha estat formada per gairebé un centenar de professionals de diferents àmbits interessats en seguir l’evolució d’aquesta tecnologia i la possible repercussió, sobretot en les biblioteques. El debat, que ha estat molt participatiu, ha obert temes de discussió, com ara quins estàndards hem de seguir i si hem de crear els nostres propis o usar-ne de més generals, quina és la implicació dels professionals en aquesta nova tecnologia, fins a quin punt hem d’usar i refiar-nos de fonts d’informació externa, etc. Trobareu més informació i les presentacions d’aquesta jornada a:  http://www.ub.edu/biblio/aula-jordi-rubio-i-balaguer/

Comparteix