El CSUC explica el servei d'e-Vot al Congrés de Govern Digital

El CSUC explica el servei d’e-Vot al Congrés de Govern Digital

El 25 i 26 de gener ha tingut lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la segona edició del Congrés de Govern Digital dedicat enguany al “Repte de la Societat Digital i la transformació de les Administracions Públiques”.

El CSUC ha participat en aquest congrés amb la ponència “Vot electrònic: estratègia de país i experiència a les universitats catalanes”, a càrrec d’Albert Portugal, cap d’Administració Electrònica del CSUC, i Joan Manel Gómez, del CESICAT.

Portugal ha presentat l’experiència de les universitats catalanes amb el vot electrònic, que l’any 2010 varen apostar per la utilització de la plataforma de vot electrònic gestionada pel CSUC, per facilitar el desenvolupament de processos electorals i facilitar la participació de la comunitat universitària. Així, s’ha mostrat l’experiència portada a terme els últims quatre anys en matèria de vot electrònic: els reptes als quals s’han hagut d’enfrontar, els beneficis que ha aportat la plataforma, les lliçons que s’han après… També s’han mostrat indicadors de participació i l’estalvi econòmic que comporta l’ús de la plataforma.

D’altra banda, Gómez ha explicat el “Pla d’acció per implementar el vot electrònic dels catalans residents a l’estranger”, liderat pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge amb el suport del Consorci AOC. En aquest pla s’analitzen els diferents models de vot electrònic i també el marc jurídic més adient per desenvolupar la solució, a més dels requeriments tecnològics necessaris. Actualment es tramita en el Parlament de Catalunya el Projecte de llei del procediment de votació electrònica per als catalans i catalanes residents a l’estranger.

Comparteix