"Fons Carles G. Vidiella" i "Fons Josep Anselm Clavé", del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, a l'MDC!

“Fons Carles G. Vidiella” i “Fons Josep Anselm Clavé”, del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, a l’MDC!

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català ha incorporat al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) dues col·leccions noves:

  • Fons Carles G. Vidiella: Col·lecció sobre el pianista, pedagog i compositor, que va iniciar els estudis musicals a Barcelona el 1860 i va ser deixeble dels millors mestres de música de Catalunya, entre els quals va destacar Joan Baptista Pujol. El fons conté documentació que reflecteix la seva activitat musical com a concertista, pedagog i com a president de la Societat de Concerts de Barcelona. El volum documental més important el formen la correspondència, els retalls de premsa i la col·lecció de partitures.
  • Fons Josep Anselm Clavé: Músic, poeta i polític, que va ser el fundador de la primera societat coral “La Fraternitat”(1850), que set anys després va passar a anomenar-se “Euterpe”. El fons conté principalment les partitures manuscrites de més de 80 obres. Hi predominen les composicions per a veus, orquestra i banda, amb ballables com ara el vals, la polca, el xotis, el rigodon, l’americana, la dansa, i també algun himne, etc. Pel que fa a la documentació textual, hi destaca el reglament de la Societat Coral Euterpe i la documentació sobre la gestió de l’espai d’oci dels Camps Elisis. També conserva correspondència i títols que aporten informació sobre la seva activitat política durant la Primera República espanyola. Cal destacar-ne també, les diverses fotografies de la societat coral que dirigia.

Com sempre, totes dues col·leccions es trobaran també properament catalogades al CCUC i formaran part de l’scope de col·leccions especials.

Comparteix