L'eclipsi de Lluna, retransmès en directe

L’eclipsi de Lluna, retransmès en directe

El CSUC ha col·laborat un any més amb l’expedició Shelios en la retransmissió en directe de l’eclipsi total de Lluna que ha tingut lloc el passat 15 d’abril des del Valle Sagrado de los Incas, a la ciutat de Cusco, a Perú. Igual que en altres ocasions, gràcies al projecte europeu GLORIA (GLObal Robotic-telescopes Intelligent Array, Red Global de Telescopios Robóticos), que compta amb la participació de l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC), el fenomen s’ha pogut observar en directe i des del portal GLORIA i des d’sky-live.tv. A continuació teniu el vídeo de l’eclipsi de Lluna del dia 15 d’abril.

Aquest cop, s’ha tractat d’un eclipsi total de Lluna, que es produeix quan la Terra s’interposa entre el Sol i la Lluna. L’ombra terrestre és el motiu pel qual la Lluna plena desapareix durant una hora. A diferència dels eclipsis totals de Sol, els lunars es poden observar des de tot l’hemisferi nocturn terrestre. Així, la totalitat de l’eclipsi s’ha pogut observar a tot el continent llatinoamericà però no complet des d’Europa, tot i que a les Illes Canàries s’ha donat un dels majors espectacles que ofereix el volcà del Teide, situat a Tenerife. Com la Lluna plena coincideix amb la sortida i posta de Sol, l’ombra del volcà del Teide s’ha trobat alineada perfectament amb la Lluna. Aquest fenomen ja es va viure en directe el 2001 i s’ha tornat a produir enguany. A continuació podeu veure el vídeo d’aquest fenomen.

Comparteix