La UPF elegirà rector amb votació exclusivament electrònica usant la plataforma d'e-Vot del CSUC

La UPF elegirà rector amb votació exclusivament electrònica usant la plataforma d’e-Vot del CSUC

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha convocat eleccions a rector, que per primer cop serà escollit a través de votació exclusivament electrònica per mitjà de la plataforma d’e-Vot que gestiona el CSUC.

La jornada electoral tindrà lloc el proper 4 d’abril i el període de vot avançat serà del 30 de març al 3 d’abril. La particularitat respecte a les anteriors eleccions a rector és que, en aquesta ocasió i per primer cop a les universitats catalanes, la votació serà totalment electrònica.

Per dur-la a terme, la UPF utilitzarà la plataforma d’e-Vot que allotja i gestiona el CSUC i que permet a les universitats crear i gestionar comicis digitals.

Els dos candidats a rector són el catedràtic d’universitat de filosofia i actual rector, Jaume Casals, i el catedràtic d’universitat de farmacologia, Josep Eladi Baños. Un d’ells es proclamarà rector de la UPF el 4 d’abril, dia de la jornada electoral.

La UPF, juntament amb la UB, la UAB, la UPC, la UdG, la UdL, la URV i la UOC, són usuàries de la plataforma d’e-Vot i la utilitzen per dur a terme processos electorals i consultes de forma electrònica, com ara les eleccions de delegats de curs o eleccions al claustre universitari, entre d’altres.

La plataforma d’e-Vot s’allotja al clúster d’e-Administració del CSUC. Ha estat desenvolupada i adaptada a l’entorn universitari per l’empresa Scytl Secure Electronic Voting i esdevé una eina de votació còmode, ja que no cal desplaçar-se al lloc de votació el dia de les eleccions; més lliure, perquè permet votar amb antelació des de qualsevol ordinador amb connexió a la xarxa; més fàcil, ja que guia al votant per tot el procés de votació, i més segura, perquè permet la privacitat absoluta del votant, la integritat del vot i la possibilitat de verificació per part dels votants del correcte tractament del vot.

Comparteix