17 de maig: Dia mundial d'internet

17 de maig: Dia mundial d’internet

El proper dia 17 de maig se celebra el Dia mundial d’internet. Aquesta iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats de les noves tecnologies per millorar el nivell de vida dels pobles i dels seus ciutadans.

Com cada any, en el CSUC celebrem el dia d’internet organitzant una Jornada de Portes Obertes, la setmana del 12 al 16 de maig, oferint visites guiades a les nostres instal·lacions, per mostrar les tecnologies avançades de comunicacions, els supercomputadors, els projectes de recerca científica que s’hi estan duent a terme, les activitats relacionades amb la millora dels serveis bibliotecaris i els nous serveis consorciats que prestem.

Les visites inclouen un passeig pel Museu Tecnològic de Supercomputació i una breu xerrada sobre les activitats que s’hi desenvolupen al CSUC. L’assistència és gratuïta però cal fer una preinscripció perquè les places són limitades. Per fer-ho, adreceu-vos al telèfon 93 205 6464 o a promocio@csuc.cat.

El dia d’internet es va celebrar per primer cop a l’Estat l’octubre de 2005, a iniciativa de la Asociación de Usuarios de Internet (aui.es). A la primera edició es van organitzar 534 esdeveniments arreu de l’Estat i més de 200 entitats públiques i privades van subscriure la Declaració de Principis per construir la Societat de la Informació.

La Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació (CMSI) va demanar a l’Assemblea General de les Nacions Unides que declarés el 17 de maig com el Dia Mundial de la Societat de la Informació per promoure la importància de les TIC i els diversos assumptes relacionats amb la Societat de la Informació plantejats en la CMSI. L’Assemblea General va adoptar el març de 2006 una resolució (A/RES/60/252) per la qual es proclama el 17 de maig com a Dia Mundial de la Societat de la Informació cada any.

Al novembre de 2006, la Conferència de Plenipotenciaris de la UIT reunida a Antalya (Turquia) va decidir celebrar ambdós esdeveniments, Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, el 17 de maig. En la versió actualitzada de la Resolució 68 es convida als Estats membres i els membres de sector a celebrar anualment aquest dia

Podeu consultar el programa d’activitats general del Dia mundial d’internet es portaran a terme per celebrar aquesta efemèride.

Comparteix