Celebrada la 19a edició de la reunió d’ESNOG

Celebrada la 19a edició de la reunió d’ESNOG

Ha tingut lloc la 19a reunió del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG), que aquest cop ha congregat una norantena d’assistents a les instal·lacions del CSUC.

La reunió, de dos dies de durada, ha tingut com a objectiu reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d’internet a Espanya per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar en general sobre els temes relacionats amb aquesta professió.

Per part del CSUC, a més d’hostatjar i patrocinar l’esdeveniment, també ha participat activament amb una presentació sobre el nou servei de mitigació d’atacs de denegació de servei distribuïts (Distributed Denial of Service, DDoS) per a l’Anella Científica, que ha anat a càrrec de Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del Consorci.

Un cop acabada la reunió, justament a la tarda del segon dia, ha tingut lloc un meetup sobre les xarxes definides per programari amb solucions de mercat, en anglès Software Defined Networking (SDN), un conjunt de tècniques computacionals que tenen per objectiu facilitar la implementació i implantació de serveis de xarxa d’una manera determinista, dinàmica i escalable, evitant a l’administrador de la xarxa gestionar aquests serveis a baix nivell.

Al web d’ESNOG trobareu totes les presentacions d’aquesta 19a edició, així com l’accés als vídeos de la reunió.

Comparteix