Lluís Torner, director de l’ICFO, Premi Nacional de Recerca 2016

Lluís Torner, director de l’ICFO, Premi Nacional de Recerca 2016

El 21 de març ha tingut lloc l’acte de lliurament de la 27a edició dels Premis Nacionals de Recerca 2016, que s’ha celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i ha estat presidit per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de Jordi Baiget, conseller d’Empresa i Coneixement, i el Dr. Antoni Esteve, president de Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi).

Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l’activitat d’investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors.

En aquesta edició, Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), institució connectada a l’Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca que gestiona el CSUC, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Recerca 2016.

El president de la Generalitat  Carles Puigdemont  acompanyat del conseller d Empresa i Coneixement  Jordi Baiget  durant l acte de lliurament de la 27a edicio dels Premis Nacionals de Recerca  Fotografia  Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lliura el guardó a Lluís Torner, director de l’ICFO.  Fotografia Jordi Bedmar

“Torner ha portat a terme una recerca pionera en fotònica, reconeguda mundialment”, ha destacat el jurat del Premi. “La seva carrera científica s’ha combinat amb una sòlida trajectòria com a líder d’equips i gestor de recerca d’excel·lència”

També han estat guardonats Samuel Sánchez, professor d’investigació ICREA a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), amb el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove; la Fundació Bancària “la Caixa” amb el Premi Nacional de Mecenatge Científic; el Centre Tecnològic de l’Aigua (Cetaqua) amb el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, i el programa “Dinàmiks”, de Televisió de Catalunya, amb el Premi Nacional de Comunicació Científica.

Perfils dels guardonats

Comparteix