El "Fons Casa de la Moneda de Barcelona", a les col·leccions especials del CCUC

El “Fons Casa de la Moneda de Barcelona”, a les col·leccions especials del CCUC

Durant el mes de març s’han catalogat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials:

Universitat Autònoma de Barcelona

Fons Casa de la Moneda de Barcelona (Seca de Barcelona): La col·lecció està formada per 51 documents digitalitzats (Libros de cuentas de la Casa de la Moneda de Barcelona) que corresponen a llibres de comptabilitat de la Seca volant de Catalunya, amb títols diferenciats a les cobertes: “Dirección”, “Tesorería”, “Recepto”, “Libro para anotar”, “Libro en que se copiaran las certificaciones”, etc. D’altra banda, hi ha 53 caixes de documentació de la institució, 30 de les quals corresponen a justificants d’entrada de metalls, 9 capses amb documents sense classificar i 14 capses (de 1809 al 1860 aprox.) de documents únicament amb una data i en procés de revisió.

Biblioteca de Catalunya

Fons personal de Joaquim Cassadó, 1867-1926: Recull format principalment per partitures manuscrites d’obres religioses, de música instrumental i escènica, escrites per Joaquim Cassadó i organitzat en cinc components: 1. Obres de Joaquim Cassadó i Valls: música religiosa manuscrita, música vocal profana manuscrita, música instrumental manuscrita, música escènica manuscrita, arranjaments manuscrits d’obres d’altres compositors i anònimes, partitures, particel·les i esborranys manuscrits per identificar, i partitures impreses; 2. Altra documentació del compositor: correspondència, articles de premsa, programes de mà i cartells, llibrets manuscrits o mecanoscrits, monografies, llibrets editats i altres; 3. Obres de Gaspar Cassadó i Moreu; 4. Obres d’altres compositors i anònimes, i 5. altres obres de Joaquim Cassadó al fons de música.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix