"Fons Pep Ventura", del Centre de Documentació de l'Orfeó Català, públic a l'MDC!

“Fons Pep Ventura”, del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, públic a l’MDC!

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català ha fet pública la col·lecció “Fons Pep Ventura” al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Pep Ventura es va fer famós per l’impuls que li va donar a la composició de la sardana llarga. El fons consta majoritàriament de sardanes per a instruments de música de cobla, entre les que hi destaquen: “Per tu ploro” o “Toc d’oració”. També hi trobem sardanes sobre motius operístics (de les òperes: “La traviata”, “El barbero de Sevilla” i “El Faust”), obres corals i obres destinades a l’orquestra de música popular, com ara schotisch, valsos, balls, havaneres i peces de música sacra per a instruments de cobla.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.

Trobareu més informació aquí.

Comparteix