Google Chrome deixarà de donar suport a Java durant el 2015

Google Chrome deixarà de donar suport a Java durant el 2015

El Java i concretament els applets han estat fins al moment un element imprescindible per a l’administració electrònica.

Per exemple, les eines de signatura electrònica han fet un ús intensiu d’aquesta tecnologia a conseqüència de les seves possibilitats multiplataforma, és a dir, que poden usar-se en múltiples navegadors i sistemes operatius.

Per contra, les continues revisions de seguretat del Java i dels navegadors que integren aquesta tecnologia han fet que siguin necessàries adaptacions sobre els applets existents per adaptar‐los als nous requeriments.

Ara, aquesta situació s’accentua pel fet que el navegador Google Chrome ha anunciat que deixarà de donar suport per defecte al Java a partir d’abril de 2015 i el deshabilitarà totalment a partir de setembre 2015.

El fet que Google Chrome tingui una presència molt significativa en el mercat (amb un ús del 49,7%, segons StatCounter), obliga a la revisió de les eines d’administració electrònica que fan ús de Java i a adequar els equips o fer les comunicacions necessàries perquè aquestes eines disposin del navegador adequat que mantingui la compatibilitat amb Java.

Comparteix