Celebrat el 26è Euro-IX Forum

Celebrat el 26è Euro-IX Forum

Els dies 13 al 14 d’abril ha tingut lloc el 26è Euro-IX Forum, a Marsella (França), amb una participació de 126 assistents de 68 organitzacions, de les que 49 són punts neutres (Internet Exchange Points, IXP) de 34 països diferents.

En aquest 26è fòrum s’ha tractat tant sobre desenvolupaments i projectes en què està treballant l’associació Euro-IX com d’altres temes d’interès per a punts neutres.

Pel que fa als projectes en què està treballant Euro-IX, s’ha parlat de l’estat de la base de dades amb informació de punts neutres, que serà compatible amb la PeeringDB; del programa d’esponsorització de punts neutres en zones poc desenvolupades, anomenat Twinning program, i de les estadístiques recollides en l’àmbit del Benchmarking Club.

Pel que fa a temes d’interès per als punts neutres, s’ha tractat de regulació, projectes tècnics (com ara els route-servers, trill, SDN o MPLS), visió dels clients sobre els punts neutres (que es decanten pels gestionats per entitats sense ànim de lucre), i projectes en què han col·laborat punts neutres.

Les presentacions s’han completat amb un debat sobre l’estat del mercat als punts neutres i una correlació entre la densitat de població per zones i l’existència de punts neutres.

L’associació europea de punts neutres Euro-IX, de la qual el CATNIX és membre fundador, va ser creada el maig del 2001 amb la intenció de coordinar els estàndards tècnics al continent, desenvolupar procediments comuns i compartir diferents tipus d’informació.

 

Comparteix