El CATNIX acull el 30è Fòrum Euro-IX

El CATNIX acull el 30è Fòrum Euro-IX

Més de 130 persones de 65 organitzacions diferents s’han reunit del 9 a l’11 d’abril a Barcelona per debatre les últimes novetats en el terreny dels punts neutres d’internet (IXP). Ha estat durant el 30è Fòrum Euro-IX, un esdeveniment que, 15 anys després, ha retornat a l’escenari que el va acollir per primera vegada.

Miquel Huguet, del Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX) i amfitrió d’aquesta edició de l’Euro-IX, ha subratllat el creixement que tant l’Euro-IX com el CATNIX han fet des d’aquella primera edició el 2002. Des d’aleshores, l’un i l’altre han crescut tant en participants com en activitats. A més, de ser una ciutat industrial en ple segle XIX, Barcelona s’ha convertit actualment en un hub comercial i d’atracció turística que aposta per la tecnologia i la inversió en coneixement. Sota aquest objectiu, el CATNIX contribueix, des del 1999, a establir les bases i a definir les accions per fer de Catalunya un actor líder en la Societat de la Informació.

Bijal Sanghani, cap del Secretariat de l’Euro-IX, ha presentat les actualitzacions més destacades de l’associació, especialment pel que fa a les millores introduïdes en la seva pàgina web i en la base de dades dels punts neutres.

Durant aquests dos dies de fòrum, membres, patrons i invitats han tingut l’oportunitat de compartir experiències i assistir a sessions tant tècniques com comercials orientades a aprofundir en temes relacionats amb els punts neutres d’internet i els seus reptes. Pel que fa a aquest darrer punt, Maria Isabel Gandía, en representació del CATNIX, ha apuntat que “portar els serveis que demanen els clients a prop seu és important per afegir valor als punts neutres”.

El 30è Euro-IX Fòrum ha estat patrocinat per Itconic, un dels tres emplaçaments del CATNIX, i la connectivitat a internet ha estat proveïda per Orange.

Vols més informació sobre els punts neutres? No et perdis aquest vídeo!

Comparteix