Un centenar d'assistents a l'OpenNebula TechDay i CentOS Dojo

Un centenar d’assistents a l’OpenNebula TechDay i CentOS Dojo

L’OpenNebula TechDay, celebrat el 28 d’octubre, ha acollit un taller pràctic on els gairebé 50 assistents al seminari han tingut ocasió d’instal·lar i operar la plataforma oberta de computació al núvol OpenNebula. El taller, conduït per Javier Fontan, enginyer d’OpenNebula, s’ha centrat en descriure les característiques i beneficis d’utilitzar plataformes de gestió d’infraestructures, així com les diferents arquitectures que es poden desenvolupar amb OpenNebula. A més, gràcies al taller pràctic, el públic ha adquirit les nocions bàsiques per configurar i començar a operar la plataforma.

CentOS Dojo, que ha tingut lloc el 29 d’octubre, ha reunit prop d’una setantena d’assistents per parlar d’administració de sistemes, les millors pràctiques en les activitats centrades en Linux i tecnologies emergents. Les set ponències han estat encapçalades per, d’una banda, Javier Fontan, d’OpenNebula, que ha presentat el seu projecte de plataforma al núvol, OpenNebula. D’altra banda, Jordi Guijarro i Xavier Peralta, del CSUC, han parlat de l’experiència de les institucions acadèmiques i de recerca catalanes que estan utilitzant la infraestructura al núvol en la seva modalitat IaaS. Roger Pau Monne ha parlat del projecte Xen i, més concretament, sobre els tipus de guests que es poden desenvolupar a Xen i les opcions que es poden fer servir per obtenir el millor rendiment possible. Colin Charles, de la comunitat CentOS, s’ha endinsat en les diferències entre MySQL i Maria DB (MySQL++) introduint exemples de codi, consells i trucs per ajustar el rendiment i desenvolupar estratègies.

Fabian Arrotin, al torn de tarda, ha fet un repàs de totes les possibilitats i eines que es poden utilitzar per desenvolupar, actualitzar i mantenir la comunitat CentOS, des d’un simple portàtil a una base de dades completa. Les dues últimes ponències les ha protagonitzat Karanbir Singh. D’una banda, ha presentat una guia ràpida sobre docker, per què se li dóna tanta importància a dia d’avui i com la gent el pot utilitzar. A més d’una introducció teòrica, els assistents han pogut seguir una demo a través dels seus ordinadors. I, de l’altra, per tancar la jornada Karanbir Singh ha convidat el públic a interactuar en una hack session.

OpenNebula TechDay i CentOS Dojo han estat patrocinats per Red Hat, Flytech, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Comparteix